Nieuws

TGT OF THT?

Als producten korter dan 5 dagen houdbaar zijn en/of bij een temperatuur lager dan 7°C bewaard moeten worden, spreken we over zeer bederfelijke producten. Deze

Lees Meer »

PRODUCTSPECIFICATIES LEVERANCIERS

In toenemende mate worden door onze klanten productspecificaties opgevraagd bij hun toeleveranciers. Dit omdat t.a.v. de inkoop, leveranciers geselecteerd moeten worden die “aan de wettelijke

Lees Meer »

SOCIALE MEDIA

Zoals in de nieuwsbrief van januari aangegeven timmert ook Houwers Holtackers druk aan de digitale snelweg. Hierin mag het onderdeel sociale media natuurlijk niet ontbreken.

Lees Meer »

UW KETEN GROEN…

In het streven van het NVWA om met minder ambtenaren een effectief en efficiënte toezichts-arrangement toe te passen maken ze al enkele jaren gebruik van

Lees Meer »

IJSVAK 2012

Het evenement dat de IJsvak en IJswedstrijden verenigt, vindt plaats op maandag 6 en dinsdag 7 februari 2012. Een derde, nieuw moment voor de bekendmaking

Lees Meer »

HET NOROVIRUS DUIKT WEER OP

Afgelopen weken is het norovirus wederom opgedoken. Het virus wat buikgriep veroorzaakt is erg besmettelijk. Eerder dit jaar maakte wij melding van het norovirus in

Lees Meer »

RETOURSTROMEN

Dierlijke bijproducten zijn producten van dierlijke oorsprong die niet (meer) voor menselijke consumptie zijn bedoeld. Levensmiddelen met producten van dierlijke oorsprong die meer voor menselijke

Lees Meer »

VEILIGHEID OP DE WERKVLOER

Veiligheid op de werkvloer. Elke onderneming dient een RI&E uit te voeren op de werkvloer in zijn bedrijf ter inventarisatie van de gevaren die medewerkers

Lees Meer »

WIST U DAT…

…Er geen wettelijke criteria voor de temperatuur van het eten zijn op het moment dat het uitgeserveerd op de tafel van de gasten verschijnt. Uiteraard

Lees Meer »

PROGRAMMA ONGEDIERTEBESTRIJDING

Het weren van ongedierte is de belangrijkste preventieve maatregel die de CBL-code voorschrijft. Daarnaast dient de supermarkt een programma te hebben voor ongediertebestrijding. Dit mag

Lees Meer »

RESTSTOFFEN

De afvoer van reststoffen valt buiten de werking van de CBL-code. Hiermee ben je niet gevrijwaard van je wettelijke verplichting. Elke ondernemer dient zich ervan

Lees Meer »

INSCHRIJVING ICE THIS DAY 2011

Om alle facetten van voedselveiligheid en hygiëne voor ambachtelijke ijsbereiders eens goed op een rij te zetten, organiseert het IJscentrum, in samenwerking met Houwers Holtackers

Lees Meer »

NIEUWE HYGIËNECODE IJSBEREIDING

Nieuwe hygiënecode ijsbereiding gaat 1 april 2011 van kracht. Vanaf die datum is de nieuwe hygiënecode te downloaden op de sites van www.ijscentrum.nl en www.kenniscentrumhoreca.nl.

Lees Meer »

NOROVIRUS

Het superbesmettelijke norovirus, dat jaarlijks ongeveer een half miljoen Nederlanders velt met buikgriep, kan in veel restaurants en eetcafés ongestoord slachtoffers maken. Eén op de

Lees Meer »

IJSVAK 2011

Op dinsdag 8 februari wordt het jaarlijkse ontmoetingsmoment voor ambachtelijke ijsbereiders gehouden in het NBC in Wageningen. IJsbereiders en -verkopers geven er acte de présence.

Lees Meer »

MELDPLICHT LISTERIA

De EG Verordening 2073/2005 is nu 5 jaar van kracht. De mist trekt langzaam op en de interpretatie van de wetgeving krijgt richting. Wat voor

Lees Meer »