Stappenplan: de weg naar HACCP-certificering en zelfcontrole
Houwers Groep helpt uw bedrijf graag op weg naar een groene beoordeling. Met ons stappenplan ziet u precies waar in het traject naar een HACCP-certificering u zich bevindt. Onafhankelijk van de situatie die op dit moment in uw organisatie speelt. Kijkt u mee in welke fase u zich bevindt? Download onze handige infographic HACCP-stappenplan en streef ook naar Zelfcontrole!
Stap 1 – Beginfase
In deze fase heeft u nog geen ervaring met voedselveiligheid. De hygiënecodes zijn u nog niet bekend. U heeft behoefte aan informatie van een gespecialiseerd inspectiebedrijf.
Houwers Groep kan u voorzien van meer informatie. Wij brengen uw behoeften in kaart.
Stap 2 – Introductiefase
In deze fase lichten wij het HACCP-systeem toe. In het HACCP-systeem is alle wet- en regelgeving aanwezig. Dit kan houvast bieden bij het borgen van de voedselveiligheid. Houwers Groep levert het HACCP-systeem in de vorm van een handboek of app.
Stap 3 – Verbeterfase
In de verbeterfase wordt gewerkt aan de verbeterpunten. Deze zijn voortgekomen uit de inspecties. De verbeterpunten zijn nog niet volledig verwerkt in de werkwijze. Hierdoor zien wij vaak dezelfde tekortkomingen terugkomen.
Periodiek voert Houwers Groep onaangekondigde inspecties uit. Tijdens deze inspecties ontvangen medewerkers praktische tips. Zodat tekortkomingen worden opgelost.
Stap 4 – Beheersfase
Alle medewerkers beheersen de basisvoorwaarden en processen. Er zijn geen ernstige en repeterende tekortkomingen. Bij eventuele afwijkingen beschikken de medewerkers over zelfcorrigerend vermogen.
Houwers Groep voert ook in de beheersfase periodiek onaangekondigde inspecties uit. Om uw kennis te verrijken én om complimenten te geven.
Beloning: HACCP-certificering
Na een inspectie komt uw bedrijf in aanmerking voor een certificaat. Dit is de beloning voor het beheersen van de voedselveiligheid binnen de organisatie. Bij een ‘groene score’ en een goed opgevolgd verbeterplan geeft Houwers Groep het certificaat onder accreditatie (I243) uit.
Met het HACCP-certificaat laat u uw gasten, klanten en afnemers zien dat u de HACCP beheerst.
Het ultieme streven: Zelfcontrole
Scoort uw organisatie gedurende een langere periode een ruime voldoende (>90)? Dan komt u in aanmerking voor de zelfcontrole. Hierbij maakt u gebruik van ons zelfcontrolesysteem. Dit door ons ontwikkelde systeem is geaccepteerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Deelnemers aan de zelfcontrole vormen in de ogen van Houwers Groep en de NVWA niet of nauwelijke een risico voor de consument.
Het resultaat: aangepast overheidstoezicht voor uw organisatie!
Wilt u ook in aanmerking komen voor een HACCP-certificaat?
Vraag dan snel een inspectie aan! Ook voor vragen of meer informatie kunt u contact met ons opnemen. Wij helpen u graag!