Project Description

Kolijn Bakkerij Advies stoomt bakkers klaar voor inspectie

‘Gegarandeerd én voordeliger naar groene beoordeling

Geoffrey Kolijn en Houwers Groep werken nog niet zo lang samen, maar het verbond werpt nu al zijn vruchten af. Met Kolijn Bakkerij Advies bereidt de ervaren adviseur bakkerijen voor op een hygiëne-inspectie van Houwers Groep, met gegarandeerd een HACCP-certificering als gevolg.

De bakkerijadviseur is al 35 jaar werkzaam in de bakkerijbranche. Eerst als bakker en daarna ruim 20 jaar in verschillende adviserende functies, zoals kwaliteitsbegeleider en hygiëne-adviseur. Hij kent de bakkerij dus van binnen en buiten. Toen Kolijn voor zichzelf begon als bakkerijadviseur, wisten bakkers hem al gauw te vinden.

Samen naar benodigde niveau

“Sommige bakkers hebben hun zaken erg goed voor elkaar”, merkt Kolijn op. “Met een passend advies worden alleen nog de puntjes op de i gezet. Zo’n bedrijf heeft heel snel het HACCP-certificaat verdiend.” Andere bedrijven vragen om een meerjarenplan. “Soms ligt het buiten de macht van de ondernemer en zijn er bijvoorbeeld door ziekte of overname heel wat tegenslagen geweest. Onafhankelijk van de tijd die ervoor nodig is om het gewenste niveau te behalen, zal dit resulteren in een certificaat.”

Korte lijnen

Als Kolijn eenmaal ‘klaar’ is bij een bakker, is het aan een inspecteur om de zaak te beoordelen op hygiëne en voedselveiligheid. Nu de adviseur met Houwers Groep werkt, zijn de lijnen kort. “Dat werkt erg prettig”, vertelt de Brabantse adviseur. “De inspecteurs zijn niet alleen erg professioneel, ik had ook meteen een goede klik met de directeur, Toos Houwers.”

Goed voor de portemonnee

“Bij andere partijen moet je voor alle afzonderlijke delen apart betalen, waardoor dit mijns inziens leidt tot te hoge kosten”, vervolgt Kolijn, die zelf ook inspecteur is geweest. “Deze hoge kosten komen vaak doordat er met verschillende partijen samengewerkt dient te worden om het certificaat tot stand te brengen.”

Aangezien de Houwers Groep de Raad van Accreditatie achter zich heeft staan en dus zelf de HACCP-certificering mag doen, scheelt dit extra kosten. “Vanwege deze heldere structuur en de mogelijkheid om een totaalpakket aan te bieden ben ik met Houwers Groep in zee gegaan. Verder is het natuurlijk heel fijn dat je als bakker maar met twee personen te maken hebt: met mij en met een van de inspecteurs van Houwers Groep.”

Gaat u ook voor het totaalpakket?

“Steeds meer bakkers kiezen voor dit totaalpakket. Vertrouwen is daarbij de belangrijkste motivatie. Daarnaast is het financieel aantrekkelijk. Ik vergelijk het graag met een rijopleiding, waarbij ik de instructeur ben en Houwers Groep de examinator. Ik leid op en zij toetsen.”

Is uw bakkerij helemaal klaar voor een inspectie? Laat het checken door Kolijn Bakkerij Advies of neem direct contact op met een van onze inspecteurs.