Project Description

Medewerkers Chassé Theater trots op hun HACCP-certificaat

Bij het Chassé Theater in Breda volgt iedereen die met horeca in aanraking komt de e-learningmodule HACCP van Houwers Groep.
Van vrijwilliger tot fulltimer. Bovendien volgen de werknemers die rechtstreeks met de bereiding van eten te maken hebben ook nog eens de module Allergenen. Voor Nikky Wittkampf, Coördinator Horeca bij het theater, biedt deze manier van leren een goede afwisseling met klassikaal leren.

Het Chassé Theater was een van de eerste bedrijven die op zo’n grote schaal de e-learningmodule implementeerde: maar liefst 100 werknemers hebben de module met succes afgerond. “Onze medewerkers zijn hartstikke trots op hun certificaat”, meldt Nikky Wittkampf. Zij monitort de deelnemers van de online cursus en krijgt een melding wanneer een werknemer de module heeft afgerond. “Maar”,  lacht ze, “vaak weet ik het al eerder. Ik merk dat het werknemers erg trots zijn wanneer zij het certificaat behalen.”

In één uur up to date

Iedereen die bij het Chassé in aanraking komt met horecawerkzaamheden krijgt de taak om de HACCP-cursus te doen. “Het is erg belangrijk dat de kennis over hygiëne en voedselveiligheid onder onze collega’s up to date blijft”, meldt de Coördinator. “Voorheen instrueerden we werknemers mondeling, in kleine groepen. Dat werkte prima, maar het kostte relatief veel tijd. Nu krijgt iedere werknemer enkele weken de tijd om de module af te ronden. Dat doen ze thuis, na een korte instructie van mij over onder andere inloggen in het systeem. Voorafgaand aan deze manier van werken heb ik eerst zelf de module gevolgd. Ik wil natuurlijk wel weten waar het over gaat. De module staat boordevol interessante informatie. Het is theorie die goed individueel te volgen is. De medewerkers kunnen de module thuis in hun eigen tijd doorlopen. Omdat het gemiddeld één uur kost om de training te volgen, keren wij alle deelnemers één extra uurloon uit.”

Prettige samenwerking

De e-learning HACCP van Houwers Groep is in 2019 volledig vernieuwd. Het Chassé Theater was de eerste organisatie die op deze schaal (inmiddels 100 medewerkers) gebruikmaakte van de lesstof. Nikky Wittkampf zette samen met ontwikkelaar van de module, inspecteur Pieter Heuvelmans, de puntjes op de i.

“Pieter stond open voor onze feedback”, blikt de Coördinator terug. “Het is prettig samenwerken met Houwers Groep.” Kijk op www.waaromdaarom.nu voor het aanbod e-learningmodules.