OPEN TRAININGEN2020-02-12T11:53:09+01:00

OPEN TRAININGEN

In januari, februari en maart 2020 trekt Houwers Groep door het land om ijsbereiders bij te praten over de nieuwe Hygiënecode voor de ambachtelijke ijsbereiding.

Training Hygiënecode IJs

– dinsdag 4 februari, Vlaardingen
– donderdag 27 februari, Zwolle
– maandag 9 maart, Hengelo
– donderdag 26 maart, Tiel

Training Interne Auditoren

– donderdag 5 maart, Tiel

Klantenkorting

De trainingen vinden plaats van 10:00 tot 16:00 uur. Deelname aan de open training kost 395 euro; klanten van Houwers Groep betalen slechts 275 euro. De kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch. Inschrijven kan via een e-mail naar Fabiënne Krijtenberg, verkoop@houwersgroep.nl.

Hygiënecode voor de ambachtelijke ijsbereiding

De nieuwe Hygiënecode is aangepast aan de vernieuwde wetgeving. Maar bevat ook nieuwe onderdelen, zoals een virusbijlage en een handig stappenplan voor de interne HACCP-audit, die vanaf 1 maart 2020 verplicht is om jaarlijks uit te voeren. Het resultaat is een praktisch document, dat de ijsbereider op een toegankelijke manier helpt te voldoen aan de wet- en regelgeving voor bedrijfsprocessen binnen het ambachtelijke ijsbedrijf. Vanaf week 51 is de Hygiënecode voor de ambachtelijke ijsbereiding te downloaden vanaf de website van de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum.

Interne audits

Voedselveiligheid verdient doorlopend aandacht bij het onderhouden van de basisvoorwaarden en bij de uitvoering van de processtappen door medewerkers. Om iedereen “bij de les” te houden is het van essentieel belang om naleving van de basisvoorwaarden en processtappen in je bedrijf regelmatig onder een vergrootglas te leggen om mogelijke tekortkomingen tijdig te signaleren.

Tijdens deze training leer je om als interne auditor in je bedrijf op te treden, hoe je dit constructief aanpakt en welke hulpmiddelen je hiervoor kan gebruiken. Het is een interactieve training, je oefent het geleerde direct met elkaar.