Nieuws

noten allergenen

Allergenen-informatie op orde?

Een terugkerend item in deze nieuwsbrief is de wetgeving rondom het verstrekken van allergeneninformatie aan consumenten. En dat is niet voor niets! Het uitblijven van

Lees Meer »

Pathogenen onder de loep: Listeria

Een pathogeen is een biologische ziekteverwekker. Dit kunnen bacteriën, virussen, schimmels of parasieten zijn. De aanwezigheid van pathogenen in een voedingsmiddel wil niet zeggen dat

Lees Meer »

Dubbele toiletdeur

Tijdens inspecties krijgen wij regelmatig vragen over de dubbele toiletdeur of het voorportaal. Wat zegt de NVWA hierover? In de algemene eisen voor bedrijfsruimten voor

Lees Meer »

IJsjes veilig eten?

Honderd jaar geleden ging het volledig mis in Meppel. Honderden mensen werden ziek en zes overleden tijdens ‘De vergiftiging te Meppel’, zoals de Leidsche Courant

Lees Meer »

Pathogenen onder de loep

Een pathogeen is een biologische ziekteverwekker. Dit kunnen bacteriën, virussen, schimmels of parasieten zijn. De aanwezigheid van pathogenen in een voedingsmiddel wil niet zeggen dat

Lees Meer »

Is ons voedsel veilig?

Als consument of als bedrijf moet je ervan uit kunnen gaan, dat wat je koopt bij bijvoorbeeld een leverancier, een supermarkt of restaurant voedsel veilig

Lees Meer »

Ontmoet ons tijdens Gastvrij Rotterdam!

Gastvrij Rotterdam is dé horecavakbeurs voor ambitieuze horecaprofessionals en heeft zich tijdens vorige edities bewezen als hoogstaand gastronomisch platform voor de horecabranche. Het toonaangevende gastronomische

Lees Meer »