Het blijft lastig om van al je producten bij te houden hoelang en waar je ze het beste kan bewaren. Gelukkig hoeft u niet alles te onthouden en zijn er wat hulpmiddelen, zoals de online Bewaarwijzer van het Voedingscentrum! Wij geven u graag een paar handige tips mee, hulpmiddelen om uw producten het beste te bewaren.

Dat je producten het langste houdbaar zijn als je je koelkast op 4°C zet wisten we natuurlijk al, maar hoe weten we nou welke producten nog veilig zijn om te gebruiken? De meeste producten hebben of een THT datum, waaraan afgelezen kan worden tot wanneer de producent de kwaliteit van het product garandeert. Of een TGT datum, die meestal op bederfelijke producten staat, waarnaar de producten niet meer veilig zijn om te eten. Daarnaast zijn er nog producten zonder houdbaarheidsdatum en verandert de houdbaarheid van een geopend product.

Wordt alle informatie te veel en zoekt u een handig hulpmiddel om u aan alle houdbaarheidsdata te herinneren, dan is er bijvoorbeeld de online bewaarwijzer van het Voedingscentrum. Een database met daarin alle producten plus bewaartips en adviezen. Heeft u liever een overzicht van hoelang geopende producten en producten zonder houdbaarheidsdatum houdbaar zijn, dan is de bewaarwijzer van het voedingscentrum hiervoor de oplossing. Hier vindt u op twee pagina’s een overzicht van richtlijnen waaraan u zich kan houden.

Mocht u nog steeds twijfelen over de houdbaarheid van producten, neem contact met ons op, wij zijn u graag van dienst.

Bron: voedingscentrum