ALLERGENEN VERPLICHT OP ETIKET

Uiterlijk 25 november 2005 moeten allergenen op het etiket vermeld staan. Allergenen vormen namelijk een bijna even grote bedreiging voor de volksgezondheid als besmettingen met micro-organismen. De EU heeft een lijst opgesteld van ingrediënten die verplicht vermeld moeten worden. Het betreft glutenbevattende granen, schaaldieren, eieren, vis, pinda’s, soja, melk (lactose), schaalvruchten (dit zijn amandelen, hazel-, wal-, cashew-, pecan-, para-, pistache- en macadamianoten), selderij, mosterd, sesamzaad en zwaveldioxide en sulfieten (indien meer dan 10 mg/kg). Het is precies beschreven hoe deze producten op het etiket moeten beschreven staan.

Advies op maat

De consultants van Houwers Holtackers kunnen u precies adviseren hoe u aan de richtlijn kunt voldoen. Ook kunnen zij u helpen met andere etiketteringsvraagstukken. Dat kan gaan over bijvoorbeeld THT-vermeldingen, kwantitatieve ingrediëntendeclaraties of herkomstvermelding. Wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden.

2017-06-07T11:48:54+02:0024 maart 2007|2007, Nieuws|