Wat is Categorie 3 afval?

2019-08-20T09:16:51+02:0020 augustus 2019|

Categorie 3 afval is afval van producten van dierlijke oorsprong of waarin ingrediënten van dierlijke oorsprong verwerkt zijn. Deze ‘reststroom’ moet apart van [...]

Hoe bepaal ik de THT-datum?

2019-08-20T09:10:35+02:0020 augustus 2019|

Een THT-datum wordt vastgesteld aan de hand van onder meer de: producteigenschappen bacteriologische gesteldheid bederffactoren toevoegingen van stoffen die de houdbaarheid beïnvloeden Voor [...]

Wat zet ik op een etiket?

2019-08-20T09:01:22+02:0020 augustus 2019|

Wat allemaal op een etiket aangeduid moet worden, is omschreven het Warenwetbesluit Informatie Levensmiddelen. Deze wet is een uitvloeisel van de Europese Verordening [...]

Hoe kan ik schimmels aantonen?

2019-08-20T09:26:28+02:0019 augustus 2019|

Aanwezigheid van schimmels kan aangetoond worden door laboratoriumonderzoek te laten doen. Daarnaast hebben een hoop schimmels de eigenschap op te lichten als die [...]

Wat is YOPI?

2019-08-19T16:51:18+02:0019 augustus 2019|

De afkorting YOPI staat voor: Young (baby’s en kleine kinderen tot 5 jaar) Old (ouderen +65) Pregnant (zwangeren) Immuno-comprimised (mensen met een verminderde [...]

Terugkoelen: hoe zit dat?

2019-08-19T16:48:09+02:0019 augustus 2019|

Terugkoelen is een kritisch proces dat voortvloeit uit de HACCP. Een verhit product wat bestemd is om op een later moment gebruikt te [...]