ZelfcontroleHouwers Groep heeft een door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) geaccepteerd zelfcontrolesysteem ontwikkeld. Dat betekent dat wij onaangekondigd uw locatie al dan niet horend bij een formule inspecteren. Scoort u met uw locatie gedurende langere periode stevig groen? Dan vormt u in de ogen van de NVWA niet of nauwelijks een risico voor de consument. En dat betekent verminderd overheidstoezicht voor uw organisatie.

Onaangekondigde inspecties
De zelfcontrole van Houwers Groep berust op onaangekondigde inspecties waarbij de implementatie en naleving van voorschriften uit een goedgekeurde hygiënecode worden gecontroleerd. Bemonstering van producten voor toetsing aan de microbiologische criteria van de hygiënecode zijn onderdeel van de inspectie.

Uw bedrijf wordt groen
Het controlesysteem is toepasbaar op individuele bedrijven en formulebedrijven. De inspectie geeft antwoord op de vraag of een individueel bedrijf voldoet aan de groene kleur, zoals in het inspectiereglement is vastgelegd. Inspecties zijn op afstand te volgen via een digitaal systeem.

Zelfcontrole voor formulebedrijven
Formulebedrijven kunnen als geheel in deze aanpak worden meegenomen als alle locaties van een formule door de Houwers Groep worden geïnspecteerd. Het zelfcontrolesysteem ondersteunt formulemanagers om alle locaties naar een groen resultaat te krijgen én de kleurtoekenning te behouden.

Managementrapportage
Alle vergaarde informatie uit de inspecties wordt gebundeld en de resultaten worden geanalyseerd. Uit deze analyse van de inspectiegegevens worden enerzijds de organisatorische verbeterpunten voor de gehele organisatie getoond en anderzijds wordt inzicht geboden voor trends en (wettelijke) ontwikkelingen. Juist deze analyse op managementniveau maakt het verschil voor  beleid, jaarplannen en de daaraan gekoppelde budgetten. Het overzichtsrapport is een review voor het (management)team die ondernemers, locaties of  woonunits informeert over de prestaties binnen de gehele organisatie.

 

Nieuws


Food for thought afbeelding

Food for thought

[24-05-2017] ONGEKOELD PRESENTEREN, JA MOOI, MAAR HOE?

Onderweg krijgen onze inspecteurs geregeld vragen over ongekoelde presentatie. lees verder
Eye opener afbeelding

Eye opener

[24-05-2017] DUURZAAM OF BIOLOGISCH?

We willen allemaal genieten van het leven en tegelijkertijd goed voor ons lichaam zorgen door gezond te eten. lees verder
Nieuws Houwers Groep afbeelding

Nieuws Houwers Groep

[24-05-2017] PRIJS VERZILVERD

Een bijzonder moment voor IJskaffee de Kei, afgelopen maand. We blikken eerst even terug, naar de IJsVak-Beurs van 2016. lees verder
Uit ‘t veld afbeelding

Uit ‘t veld

[24-05-2017] SZMK ONTVANGT CERTIFICAAT VOOR VOEDSELVEILIGHEID

Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé (SZMK) heeft vrijdag 21 april voor alle Grand Cafés het certificaat voedselveiligheid ontvangen. lees verder