Houwers Groep gaat een partnership aan met Euro-Toques Nederland. Deze vereniging van restaurants, daaraan gelieerde bedrijven en onderwijsinstellingen is voorstander van gezonde, ambachtelijk bereide voeding van natuurzuivere producten van goede kwaliteit, zonder kunstmatige additieven.

Waarborg van kwaliteit

De (h)eerlijke keuken van Euro-Toques leden is voor de consument een waarborg van kwaliteit. Leden en partner-leden van Euro-Toques Nederland houden zich aan de Code van Eer. Deze unieke code is in 1986 door Paul Bocuse*** en Pierre Romeijer *** via Jacques Delors vastgelegd bij de Europese Commissie in Brussel. Leden en partner-leden profileren zich met het unieke Europese logo van Euro-Toques.

Gezamenlijke ambitie

Houwers Groep kan zich perfect vinden in de ambities van deze prestigieuze vereniging. Naast inspecties, advies en trainingen op het gebied van HACCP, streeft het inspectiebureau een duurzame, circulaire economie na. Houwers Groep zet zich onder andere sterk in bij het tegengaan van voedselverspilling. Met praktische trainingen wordt aan medewerkers in diverse instanties zichtbaar gemaakt waar de valkuilen zitten en hoe deze door bijvoorbeeld bewustere inkoop kunnen worden voorkomen

Bewerken, bereiden en bewaren

In die ambities vinden beide partijen elkaar. Directeur Toos Houwers: “Bij Euro-Toques gaat het over lokale, pure grondstoffen en duurzaamheid. Ik vind het onwaarachtig mooi dat de leden werken met lokale producten als uitgangspunt hebben. Bij het gebruik van deze producten zitten echter ook veel addertjes onder het gras. Dan gaat het over bewerken, bereiden en bewaren. Externe deskundigheid op het gebied van voedselveiligheid is ontzettend belangrijk. Helemaal bij een vereniging die de laatste tijd steeds meer leden verwelkomt die met lokale producten willen werken. Wij zijn hierin een goede sparringpartner. We zitten vol ideeën om samen te realiseren. Samen borgen we de voedselveiligheid en maken we de wereld duurzamer.”