Inspectie Hemels IJs: alles volgens de regels

‘Gastvrij genieten van ijs, koffie, taart en lunch’

De inspecteurs van Houwers Groep doen deze zomer verslag van hun bezoeken aan diverse soorten bedrijven. Ondernemers delen hun tips & tricks op het gebied van voedselveiligheid en coronamaatregelen. Deze editie: 5 vragen aan inspecteur Jacco Calf. Hij ging langs bij Hemels IJs in Wormerveer.

Waar is de inspectie uitgevoerd?

“Ik was bij Hemels IJs in Wormerveer. De zaak is mooi gelegen aan de Zaan vlakbij de Zaanse Schans. Begonnen als 100% ijssalon, maar door de tijd heen zijn er steeds meer elementen bijgekomen. Je kunt er nu ook terecht voor koffie, zelfgemaakte taart, soep en broodjes. De eigenaresse is Sandra Bouguenon-Hamming. Een vrolijke, vriendelijke vrouw, die ons altijd gastvrij onthaalt.”

Hoe wordt de voedselveiligheid geborgd?

Hemels IJs in Wormerveer.

“Sandra is erg gericht op voedselveiligheid. Ze wil alles volgens de regels doen en pakt verbeterpunten altijd op. Ze neemt dan ook deel aan ons zelfcontrolesysteem.”

Welke extra maatregelen neemt de ondernemer in deze warmere periode?

“Er worden geen specifieke extra maatregelen genomen. Doordat Hemels IJs deels ijssalon is, is men gewend om in warme periodes te werken.”

Omschrijf de inspectie eens in één zin?

“Prettige inspectie, mede door de vriendelijke medewerkers en eigenaresse.”

Welke tip kun je naar aanleiding van dit bezoek doorgeven?

“Met een positieve insteek kom je uiteindelijk verder.”